..On meinaan helpommin sanottu kuin tehty. Ajankohta kohtuu paska, koska lomalle lähdettiin sunnuntaina. Lääke on nimeltään Citalopram (linkki vie wikipedia-artikkeliin) ja mulla (onneksi ) annos minimaalinen eli 10mg/päivässä. Olen vetänyt tätä alkuvuodesta 2011 lähtien eli käytännössä lähes yhtä kauan kuin oon ollut ilman huumeita. Muistan se tilanteen, kun Joensuun Rantakylän tk:lle menin valittamaan pelkotiloista ihmisten ilmoilla olemisesta kuten kaupoissa jne. Omissa toiveissa oli pamit tms bentzolääkkeet. Jälkeen päin on helppo todeta, että onneksi en bentzoja saanut, mutta nämä SSRI-lääkkeet ne vasta myrkkyjä onkin. Alunperin mulla oli 2x10mg tuota lääkettä, mutta jonkin lääkäreiden sekoilujen ansioista se tippui puoleen. Yks kerta vaan lääkettä haettuani siinä luki kerran päivässä 10mg tabletti. Olin silloin muutenkin sekaisin kuin mikä (vaikka olin selvinpäin, siis ilman huumeita yms), enkä tuosta jaksanut soittaa lääkärille ja silloin tuon pudotuksen jälkeiset reflat kulki siinä sivussa huumereflojen ym paskana olemisien lomassa, enkä siis tajunnut, että osasyyllinen vielä huonompaan oloon oli tuo lääkkeiden tiputus puoleen.

Nyt kun olen ollut ilman tuota lääkettä pe - tämä päivä eli viides päivä menossa niin edelleen sekavuutta ja hermojen kireyttä ilmassa. Jälkimmäinen alkaa jo helpottaa, mutta tämä sekavuus on perseestä. Hermopinne repeää jos esim. heti aamusta on meteliä ym jatkuvaa kyselyä ties mistä. En muutenkaan ole aamuihmisiä ja haluan pyhittää se heräämisen päivään rauhassa olemiseen. Vaikka olen puhelias ja sosiaalinen, olen sille ihmiselle täydellinen vastakohta aamulla. Ne ensimmäiset 1-2 tuntia on sitä kriittisintä aikaa, etenkin eka tunti. Hermot meinaa mennä aika pienistäkin, mutta osasyyllinen tuohon on epävarmuus itsestä, joka taas johtuu tuosta sekavuudesta. On meinaan kohtuu vittumainen olo, kun päässä pyörii ja heittää. Tällä hetkellä ei yhtään luota itseensä tuon takia.

674px-Citalopram_neuraxpharm_10mg_schach

Suurinpiirtein tämmöinen se oma pakettiin oli. Kuva: http://www.dropshiprx365.com/product/anti-depressant/citalopram-dropshipper/

Toivottavasti tämä olo helpottuu pian. Oma mutu asiasta on, että viikossa pitäisi jo pahin mennä ohi ja kahdessa viikossa on jo kuivilla vesillä. Eka päivä ilman oli äärimmäisen vittumaista, niin siihen nähden olo paljon parempi jo. Tosin ihan alkuun ei ollut sekavuutta ollenkaan. Tuli vasta lauantaina tai sunnuntaina.

Ajankohdasta vielä. Torstaina, kun söin aamulla vikan, ajattelin, että pe käyn hakemassa uuden paketin. Tuli pe, ajattelin, että perhana kokeillaan selvitä. Lääkkeen saa kuitenkin haettua heti, jos tilanne oikeasti vaatii sen. Pari vuotta sitten koitin viimeksi tiputtaa tämän pois, silloin ei onnistunut, mutta silloin kuumottelin kaikilla viekoila itseäni jo ennakkoon. Niinpä silloin taisin psyykata itseni jo valmiiksi huonoihin oloihin. Nyt tilanne on eri. Ei mitään alkukuumotuksia, ei kuumotuksia muutenkaan eikä mitään "katsonpa netistä mitä vieroitusoireita voi tulla". Olen vain pikaisesti tarkistanut, että johtuuko vitutus ja sekavuus tästä. Ai niin ja tulihan mulla jotain ihme sähköiskuja sunnuntaina autolla ajaessa, niin tuohon oikeaan ranteeseen. Piinasi jonkun tunnin tai päälle ja sitten loppui yhtä yllättäen, kun tulikin. Tätä en ole tarkistanut, mutta olen kyllä kuullut, että kun jengi tiputtaa SSRI-lääkkeitä veke, niin jopa päähän saattaa tulla sähköiskuja.

Mutta mä päätin jo päiviä sitten, että tästä selvitään ja tämä onnistuu. Oon selvinnyt rekan alta ja huumeista, selviän tästäkin. Ainakin asenne ja suhtautuminen tilanteeseen on eri kuin pari vuotta sitten. Sillon en varmaan ollut vaan valmis tähän, nyt olen.

Kuulisin mielelläni lukijoilta omista kokemuksista, miten onnistui vai onnistuiko? SSRI-lääkkeet on joka tapauksessa aika vittumaisia lääkkeitä pudottaa pois, mutta ei mahdottomia.