Niin vasta ollaan toivottu Pietarin matkasta, niin uutta jo pukkaa. Huomenna me lähdetään koko perhe ensimmäistä kertaa silleen kunnolla jonnekin lomalle, yhdessä. Onhan sitä käyty kerran Helsingissä yö tai kaksi olemassa, mutta sekin tyssäsi siihen, kun allekirjoittaneelle pukkasi hirmuinen kuume ja oli pakko lähteä kotiin. Nurmeksessa käyty myös kerran tai pari, mutta silleen, että perheen uusi tulokas, 9kk vauva, olisi ollut mukana, niin ei vielä kertaakaan. Siksikin siitä on tulossa erityislaatuinen reissu. Homman nimi on tuettu loma. Saatiin se, kun tuossa talvelle heitin hakemuksen sisään ja se tärppäsi. Vuosi sitten koitettiin myös, mutta silloin ei natsannut.

Tämä tuettu loma, joka varmasti on monelle tuttu, itselle toki uusi, kattaa kaiken muun paitsi bensakulut. Sunnuntaista perjantaihin meillä on käytössä sellainen huoneisto jossa vissiin kaksi huonetta ja olkkari. Kolmio siis tavallaan. Ruoka kuuluu aamusta iltaan siihen pakettiin, joka on aivan loistava vaikka meikäläinen ei aamupalasta välitäkään (muut mukana kulkijat kyllä), muista ruokailuista sen sijaan varmasti.

Me mennään Rauhalahteen (www.rauhalahti.fi / heidän facebook-sivut), tuohon Kuopion kuppeeseen niin ei ole matkakaan kummoinen (reilut 100km/suunta). Siellä on ohjelmaa vaikka kuinka paljon - sisältäen kylpylän vapaan käytön - ja toivon mukaan sään salliessa aika moneen ollaan alustavasti menossa. Joka päivälle on jotakin, mikäs sen hienompaa. Ja äkkiäkös sieltä rullaa Kuopioon jos siltä tuntuu.

aktiviteetit_rauhalahden-alue_581x343.69

Ilmakuva Rauhalahden alueesta. Kieltämättä aika hyvältä näyttää. Kuva: www.finnresorts.fi

Mulle koko jutun ydin on se, että kaikki lapset on mukana. Kyllä siitä itsekin nauttii, mutta se, että lapset on aivan liekeissä ja fiilistelee sitä kaikkea, se on se juttu mikä mulle tuossa on. Ainoa mikä tässä(kin) hullun kurista meinaa olla, on se, että tälleen köyhänä perheenä me silti päästään tämmöisille matkoille. No Pietari voitettiin ja tämä saatiin hakemuksen kautta, silläpä sen selittää sillä kumpaakaan noista ei olisi ikinä tapahtunut, jos tälleen ei olisi rouva fortuna avittanut. Mutta ei siitä silti pääse mihinkään, että miettii, miten ihmeessä tällainen tuuri käy. Pietarin matka oli puhtaasti tsägästä kiinni (no kaippa se perustelu oli toimiva, että miksi juuri minä, sillähän se irtosi), tämä oli vain hyvän ja kattavan hakemuksen lopputulos. Hyvä silti näin ja näillä mennään, kelpaa vallan mainiosti.

Ja onhan se kiva, että saa nauttia elämästä vaikka sitä maailman kuuluisinta asiaa eli rahaa ei liiemmin ole. Toisaalta, tämäkin osoittaa vain sen, että elämästä ja onnesta pystyy nauttimaan ilman rahaa, minkä orjana jokainen ihminen enemmän ja vähemmän tuppaa olemaan. Rahalla taitaa tässä maailmassa saada kaiken muun paitsi rakkauta, onnea ja terveyttä.