19. elokuuta 2015 kirjoitin blogikirjoituksen jossa kysyin, haluaisiko joku kirjoittaa läheisen näkökulmasta siitä, millaista on olla päihdeongelmaisen läheinen. Itsellä, kun ei siitä näkövinkkelistä kauheasti tietoa ole. Nyt ajattelin, että kysymystä voisi laajentaa. Sitten tuon elokuisen päivän, on esim. mun facebook sivulle tullut tykkäyksiä paljon paljon enemmän kuin tuolloin vielä oli. Toki johtuen myös siitä, ettei Helvetistä Taivaaseen fb-sivuni vielä tuolloin ollut kuin vajaan kuukauden pystyssä. Nyt, puolisen vuotta myöhemmin on noita tykkäyksiäkin jo yli 1100 (KIITOS SIITÄ!!), niin varmaan tämäkin saa useamman ainakin kiinnostumaan ideasta. Tai ainakin näin toivon.

Ajattelin siis sellaista, että jos joku haluaisi kirjoittaa oman elämän tarinansa ylös paperille/tietokoneella ja lähettää sen sitten minulla ja minä julkaisisin sen semmoisenaan tai toiveiden mukaisesti täällä omalla sivulla. Taidampa laittaa idean luettelotyyppisesti tuohon alle:

1. Kirjoita oma elämäntarinasi ylös ja lähetä se minulle

2. Julkaisen sen täysin toiveidesi mukaisesti

  • Nimettömänä (muutettu nimi) tai oman nimen kanssa
  • Juuri siinä muodossa kuin sen kirjoitat tai oikoluettuna/fiksattuna, ihan miten sen haluat
  • Kuvien kanssa tai ilman
  • Jos tunnen sinut, se voidaan kertoa siinä tai jättää kertomatta
  • Julkaisu tehdään sitten, kun olet siitä täysin varma, että näin haluat. Kiire ei ole ja Sinun mukaan mennään alusta loppuun ja täysin

3. Voit olla läheinen, päihdeongelmainen tai ex-päihdeongelmainen. Suhteesi päihteisiin voi olla mikä tahansa, tarinasi on silti varmasti mielenkiintoinen ja varmasti raskaskin. Myös mielenterveysongelmista kärsivien tai heidän läheisten tarinat kiinnostaa. En siis rajaa tätä pelkästään päihteisiin, mt-ongelmat ovat olleet aina rinta rinnan minun elämässä ja molemmista olen kärsinyt elämäni aikana ihan tarpeeksi.

4. Kohtaan 1 palatakseni, kun olet kirjoittanut tarinan ylös, sitä ei ole pakko lähettää minulle jos siltä tuntuu. Tämän voi peruuttaa ihan milloin vain ja...

  • Kun kirjoitat sen, se kokemus siitä on erittäin terapeuttista. Suosittelen lämpimästi.
  • Oman elämän läpikäyminen on aina järkevää ja joskus ne menneisyyden haamut on kohdattava
  • Kirjoittamalla sen ylös, olosi helpottuu julkaistiin sitä tai ei
  • Mitään ei ole pakko tehdä, ei siis tätäkään, mutta uskoisin sen keventävän taakkaa, kun saa jakaa tarinansa muille

5. Minuun voi ottaa yhteyttä täällä, fb:ssä tai sähköpostilla. Sähköpostiosoite löytyy tältä sivulta tuosta oikealta puolen, mutta laitan sen varmuuden vuoksi tähänkin: helvetistataivaaseen(at)gmail.com jonneka voi laittaa tarinan omasta elämästään tai ottaa ensin yhteyttä jne. Ihan miten vain. Joka tapauksessa homma toimii luottamuksellisesti, aina.

Muista. Se on sinun tarinasi. Ei kenenkään muun. Varmasti paljon löytyy yhtäläisyyksiä, tulee samaistumista ja vertaistukea, mutta tarina on sinun, se on sinun elämäsi. Se ei siis voi olla huono, ei-kiinnostava tms sillä kaikkien elämä on mielenkiintoinen ja jokaisella meillä on tarina. Jokaiselle meille on sattunut jotain elämän aikana, toisille sattuu toki enemmän kuin toisille, mutta se ei tee yhtään sen huonompaa tai parempaa siitä kuin toisen. Kaikki ollaan tasavertaisia ja samalla viivalla. Jokainen meistä on elänyt elämäänsä, kukin tavallaan ja minusta olisi hienoa lukea muidenkin tarinoita ja saada jopa niitä julkaista ja sitä kautta kenties auttaa ihmisiä. Sinunkin tarinasi voi auttaa jotakuta toista ja monesti se avun saaja voi tulla yllättävästäkin suunnasta ja juuri oikeaan aikaan. Se voi jopa pelastaa jonkun toisen elämän. Samalla siis, kun autat itseäsi käsittelemään menneisyyttä tai nykyhetkeä, keventäen samalla omaa taakkaasi, saatat auttaa jotakuta toista ihmistä, ihan tietämättäsi.

Kerro%20tarinasi.jpg

Mikäpä olisi sen hienompaa.