Kävin tuossa taannoin lääkitys asioissa lääkärissä ja siellä sitten sovittiin, että levarit ajetaan minulta alas. Onneksi mulla ei nuo pillerit ole isolla annoksella olleet missään vaiheessa, niin tuon tiputus onnistunee aika hyvin. Mulle tuo lääke määrättiin yhteinä sumuisena aamuna, kun olin ensin selvinpäin valvonut yön ja päätin sitten lähteä hakemaan unettomuuteen lääkettä tk:ltä. Asuin silloin Vantaalla Hakunilassa ja muistaakseni mulla tuota unettomuutta oli muulloinkin, kuin tuona yhtenä kertana. No lääkäri kirjoitti wanhan koulukunnan lääkkeen, Levozinin 25mg annostuksella. Jos oikein muistan, niin silloin oli puhe alkuun syödä puolikasta levaria ja sitten viikon kahden päästä nostaa tarvittaessa kokonaiseen. No tänä kuutena vuotena mitä tuota lääkettä olen iltaisin syönyt, en ole kuin satunnaisesti tarvinnut kokonaisen. Eli käytännössä puolikkaalla on menty aina viime vuoden marraskuun loppuun saakka. Silloin  tapahtui jotain, sillä aivan ykskaks lomamatkalla Kanariansaarilla (kirjoitukseni asiasta vuoden takaa) aloinkin syömään puolikkaasta puolikasta, eli ts. neljäsosaa tuosta 25mg tabletista. Ja paljonhan tässä on kyse myös siitä, miten saat mielesi käännettyä siihen mitä tarvitset. Eli kun tapahtui vahingossa tuo neljäsosan ottaminen ja huomasin välittömästi sen riittävän, aloin pilkkomaan sitä tablettia neljään osaan joka kerta tuosta eteenpäin. Nyt, noin vuoden tuota ärsyttävää katkomista tehneenä, alkaa olemaan tuon lääkkeen kohdalla lopun alkua. Tosiaan siellä lääkärillä käydessä kysyin, että saisinko sen levarireseptin muutettua sellaiseksi, että hakisin jatkossa niitä 5mg tabletteja (ne on pienimmät mahdolliset tuon lääkkeen kohdalla), kun en jaksa enää pilkkoa tuota lääkettä ja, kun olen käyttänyt enää 6,25mg edestä tuota lääkettä per ilta, niin 5mg tabletti voisi olla täysin sopiva.

No lääkäri siinä jotain kelaili ja tutki asiaa ja sanoi sitten jotain tyyliin, että kyseessä on jo niin wanhan liiton lääke, että uusia ja parempia vaihtoehtoja on saatavilla, että ei tuota Levozinia enää liiemmin kellekään määrätä eikä sitä pikkuapteekeista edes välttämättä löydä heti. Tai jotain tuon tyylistä se siinä selitti. Ja koska mulla oli jo niin pienellä annoksella tuon lääkkeen syönti, päädyttiin siihen ratkaisuun, että ajetaan se hiljalleen alas. Että jatkossa joka toinen ilta vain sitä neljäsosaa, niin pitäisi onnistua siitä irti pääsy. Ja mullahan on jo yksi unta-antava lääke illalla otettavana (30mg Mirtazapin, määrätty masennuksen hoitoon), niin oltiin samaa mieltä siitä, että se taatusti riittää ja tuon levarin kohdalla alasajo onnistuu kohtuu helposti. Ja olisi samalla yksi lääke vähemmän vedettävänä. Enää olisi "vain" neljää eri lääkettä per vuorokausi + kolmea eri vitamiini lisäravinnetta vedettävänä. No pikku hiljaa, niin hyvä tulee.

Nyt en ole ottanut kolmeen iltaan enää ollenkaan Levozinia. Ja hyvin olen pärjännyt. Ei ole ollut mitään oloja/tiloja vaan ihan ok settiä. Mullahan tässä samaan aikaan alkoi tuon uniapneamyllyn käyttö, joka itsessään on jo tuonut vireystilaa päivään ja olen myös huomannut, että kun edellisen kerran levaria otin (ti ilta), oli seuraava aamu sitä samaa vanhaa tuttua täysinjumissatuntisotalla -jäätyilyä, johon tosin olen kyllä liiankin tottunut. Mutta näinä aamuina tuosta eteenpäin (to, pe & la) olotilat on olleet paljon paremmat. Ei ole ollut pahemmin aamujumitusta vaan aika virkeänä tässä ollaan menty. Tuo levarihan on lempinimeltään zombilääke. Tämä lempinimi tulee ihan siitä, että kun tuon lääkkeen vetämisen aloittaa, menee ensimmäinen ellei useampikin viikko täysin eläväkuollut -oloissa. Muistan, kun itse tuon aloitin, olin ensimmäisen viikon täysin zombi. Mistään en tajunnut mitään missään vaiheessa vuorokautta, aivan jäässä, mitään ei jaksanut tehdä ja pää aivan sumussa. Ja tuon jälkeen tässä on menty kuusi vuotta silleen, että aamulla menee 2-4 tuntia ennenkuin herää päivään. Onko syyllinen ollut tuo lääke, niinkuin helposti voisi luulla vai onko syy ollut kokonaiskuvaa katselleen useamman lääkkeen yhteisvaikutus + uniapnea jutut jne. Mutta toisaalta, näinä kolmena aamuna olen ollut virkeämpi. Toki tähän vaikuttaa suuresti tuon uniapneamyllyn käyttökin, että hankala sinällään sanoa. No oli syy mikä tahansa, nyt on kolmena iltana menty nukkumaan ilman levarin ottamista ja hyvin olen nukkunut ja nukahtanutkin aika nopeasti ja kolmena aamuna olen päässyt päivään kiinni paljon nopeammin kuin vuosiin.

Ja koska tässä on jo kolme iltaa jäänyt ottamatta tuota levaria, en aijo enää sitä ottakaan. Eiköhän se ollut nyt tässä tuon lääkkeen suhteen. Tuo lääkehän on alunperin kehitelty skitsofrenian hoitoon, mutta huomattu vissiin aika nopeasti, että se auttaa nukkumiseenkin ja siihen se oli mulla määrätty. Toki kun tässä on ollut taipuvainen vähän tuonne skitsoilun puolelle (harhaluuloisuushäiriö on se tarkka diagnoosi), on tuon lääkkeen syönti varmaan ennaltaehkäissyt sitä, ettei skitsofrenia ole mulla puhjennut. Eli sopivasti oli noina aikoina mulla käytössä (2009-), kun se harhailu elämässä oli pahinta mahdollista sorttia. Kun miettii aikoja 2011-2013, on tuo levari voinut estää ihan oikeastikin tuon, ettei niissä hulluusoloissa skitsofrenia puhjennut. Siitä oli joskus silloisen terapeutin kanssa ihan puhettakin, että näin saattaa olla.

Levozin%2025mg.jpg

Mutta bye bye Levozin. Ei tule ikävä jos tämä vireystila mikä muutamana aamuna on ollut, pysyy jatkossakin ja saan nukuttua näin hyvin kuin nyt olen nukkunut, niin näillä mennään ja onpahan yksi lääke vähemmän mitä käyttää. Se kaukainen unelma onkin, että jonain päivänä ei tarvitsi ottaa mitään muita lääkkeitä, kuin noita vitamiineja, mutta se on niin kaukainen haave ja jotenkin niin utopinenkin, etten ihan usko tuon olevan koskaan mahdollista. Toisaalta, eihän sitä voi tietää, joten toivoa lienee on :)