Alkaa vituttamaan... ALKAA KYLLÄSTYTTÄMÄÄN! Mä oon koko ikäni pelannut pienillä rahoilla ja helpostusta tuohon ei ole tullut, kuin paikoittain. Huumepäissäni pilatut luottotiedot kulkee mukana ja tänä päivänä noista virheistä maksan vielä pitkään. Okei, olen tällä hetkellä velkajärjestelyssä. Se alkoi vuosi sitten 11/2014 ja onnenkaupalla pääsin kolmen vuoden ohjelmaan. Vielä olisi pyöristettynä 23 kuukautta kitumista. Se tuntuu pitkältä ajalta vaikka ns. ihmisen ajassa tuo on pisara meressä. Mutta on siinä silti lusiminen. Se käytännössä tarkoittaa sitä noin niinkun myös, että töihin ei kannata mennä. Korkeintaan 9€/päivä tienestillä pystyy menemään, muulloin suojaosuuden jälkeen palkasta vietäisiin 2/3 osaa... Eli lasketaan hieman. (Tämä on kuvitteellinen laskelma)

Tienaan nettona kuukaudessa 1500€

Suojaosuus yhden lapsen huoltajana on 924,90€

Yli menevältä osalta viedään 2/3 osaa

1500 - 924,90 = 575,10€

575,10€ ja siitä 2/3 osaa = 191,50€ (näppiin jäävä summa)

191,50 + 924,90 = 1116,40€

Tienaisin siis 1116,40€ jos palkka olisi sellainen, että nettona summa olisi 1500€. Ja jos nettona tienaisi 1500€, olisi palkka bruttona 1700-1900€ eli siitä voitte laskeskella paljonko näppiin jäisi reilun 11€ tuntipalkalla täyspäiväisestä työstä. Kaikkien maksujen yms jälkeen tilille jäisi 1116,40€ ja työtunteja per kuukausi 161,25h (laskettu 21,5 kertoimella 7,5h työpäivästä eli 37,5 x 21,5)

Kysyn vain; Miten paljon antaa motivaatiota tehdä yhtikäs mitään jos palkasta jää puolet kouraan? Kyllä sitä varmaan muutaman kuukauden vetäisi ja sitten alkaisi viuttamaan/turhautumaan. Okei, omat on virheeni ja niistä kuuluukin maksaa, jokainen joutuu, en ole poikkeus, mutta sanoin vain, että motivaatio mennä töihin on nolla. Puhdas nolla. En silti syytä tästä ketään, tietenkään, sillä omat on mokani ja kannan vastuun tekemistäni, olin ne virheet sitten tehnyt huumehöyryissä tai ilman, Ehdin töpeksiä 30 000 euron edestä ja nyt olen velkajärjestelyssä nolla sopimuksella. Tarkoittaa siis sitä, että "lyhennys" per kuukausi on nolla euroa. No mun tulot onkin reilusti alle suojaosuuden, niin näinhän se menee. Olen palkkatukityön jäljiltä ansiosidonnaisella, mutta jokainen voi kuvitella paljonko se on per kuukausi, kun olin töissä 23h/viikko... Eli melkein normaali työajasta puolet vähemmän. Toki se oli antoisa vuosi. Neljä kuukautta siinä kesti ennenkuin ulosotto heräsi tilanteeseen. Sen jälkeen, vielä lapsettomana, suojaosuus kun oli 677€ ja yli menevästä 2/3 osaa ulosottoon, niin ei siitä rahaa jäänyt. Mutta mä päätin silloin, kun olin Joensuun Siniristillä töissä, että viekää vaikka kaikki, mutta mä vedän tän vuoden läpi. Ihan vaikka siksi, että se kasvatti mua ihmisenä ihan hitosti + tykkäsin työmäästä ihan hemmetisti. Tykkäsin niistä ihmisistä ketä siellä kävi ja ketä oli töissä. Helposti paras työpaikka ikinä missä olen ollut. En tehnyt töitä siellä rahasta, en todellakaan. Jos olisin, olisin lopettanut sen, sen jälkeen, kun UO alkoi ottamaan omiaan. 8kk aikana velat lyhentyi aika tarkalleen 1000 eurolla. Isossa kuvassa tuolla 1000€ lyhennyksellä ei mulle ollut mitään merkitystä. Toki varmasti velkojat oli osittain tyytyväisiä, että jotain edes saivat, mutta mun kohdalla tonnin lyhennys 30k velasta, niin ei mitään merkitystä. En pysty ikinä maksamaan tuota 30 tonttua, paitsi jos voitan lotossa, mutta voin sanoa, että ei ole lottovoittoa tulossa.

Palataan alkupuolen tekstiin. Tuo 1500€ tienesti on ihan huuhaata mun kohdalla. Mun koulutuksella (peruskoulu and that's all) ei olla sellaisissa töissä, että tienaisi nettona 1500€, ei todellakaan. Mun kohdalla puhutaan aika paljon pienemmistä palkoista jos töihin menisin. Toki töitä haluaisin tehdä, mutta tässä vauvan kanssa eläessä olen tullut siihen tulokseen, että jos töitä saisin, sen pitäisi olla sellainen, että sitä voi tehdä himassa. Käytännössä tietokoneen kautta. Yle FOLK juttu oli vetämässä itsellä, mutta viime metreillä vedin itseni pois, koska juuri tuon takia, että kaikki viedään kädestä jos jotain tienaan, niin ei mitään järkeä. Mun pitäisi tienata bruttona varmaan 5000€, että ne velat ehtisi 23kk aikana maksaa pois ja voitte jokainen uskoa, ettei mun kohdalla ole tulossa sellaista työmaata, missä tienaisi tuollaisia summia.

kkk.jpg

Ja loppuun sanon ja painotan, että en syytä todellakaan ketään mun tilanteesta! Itse olen itselleni aikoinaan tehnyt tilanteen, että näin käy sitten jossain vaiheessa. Mutta silti tämä rahaton tilanne vituttaa ihan suunnattomasti. Huumeet, kun jätin taakseni, niin sitä kuvitteli jossain vaiheessa, että elämä muuttuu siltä kädeltä, ettei rahaongelmia olisi, mutta vitut, ei ole silleen mennyt, ei todellakaan. Äkkiä voisi kuvitella, että kun on aikaisemmin rahat menneet huumeisiin ja nyt, kun ei mene, niin jää rahaa taskuun, mutta ei ole jäänyt ja tässä surkuhupaisessa köyhyydessä olen mennyt jo viisi vuotta ja helpostusta ei ole näköpiirissä. Kyllähän se ahdistaa vaikka syypää olisinkin minä. Niinkuin olenkin. Oma vika ja omat mokat. Mutta vituttaa silti. Ja ahdistaa.

Anteeksi.