Tänään, 31.10.2015 kello 13 alkaen sinulle annettiin kaste täällä meillä kotona. Se perinteinen lyhytkaavainen juhalallisuus saatiin kohtuu ookoo sisään, toki vauvveli sitä ääntä piti siinä aikalailla, niin hieman lyhyemmällä ohjelmalla saatiin vedettyä. Ihan kohtuu rennosti se meni, vaikka hiki siinä kyllä tuli ja onhan ne hitusen jäykkiä nuo tilaisuudet, mutta oikein iloisen ja hyvän asian takia siinä sitä seistiin. Meillä oli lopulta aika tarkalleen 20 henkilöä, joista 10 oli lapsia eli hulina oli taattu. Tosin siinä kesti hieman, koska lapset oli kohtuu jäässä alkuun, mutta kuin salama kirkkaalta taivaalta, meininki muuttui melkoiseksi hulinativoliksi. Hyvä oli, kun yksi kummeista, paras kaverini, ehti mennä sanomaan, että oonko ikinä ollut tällaisessa tilanteessa jossa 10 lasta on paikalla yhtä aikaa ja kaikki on kiinni vanhemmissaan ja tosi hiljaa. Ehdin sanoa, että tämä pitäisi videokuvata, koska niin harvinainen juttu on. Mentiin sitten tupakalle siitä aika suoraan ja sieltä pois tullessa oli jo tilanne täysin eri. Juoksua, sähinää ja ääntä oli tullut taloon aivan yht'äkkiä. Lapset vapautuivat ja sitten sitä mentiin. Useat lapset oli toistensa ikäisiä, oli niitä just alle kouluikäisiä, sitten oli jo ala-asteen loppupuolella olevia ja sitten oli näitä pienempia, alle viisi vuotiaita vielä kourallinen. Toki nuorimpana Isla.

Me valittiin neljä kummia toisinaan vastuulliseenkin tehtävään. Minun "puolelta" sylikummiksi valkattiin siskoni, yhdeksi kummeista sitten yksi veljistäni sekä paras kaverini. Puolison "puolelta" sitten yhdeksi kummiksi tuli hänen ns. siaissiskonsa nuoruusvuosilta. Kivasti se meni ja eipä parempia kummeja olisi voitu valita. Kaikki meni nappiin, hiostavasta tilaisuudesta huolimatta, tai ehkäpä juuri siksi. Laitan kuvan tuohon alle, kuvassa on puolison ystävän leipoma täytekakku joka A) näyttää aivan täydelliseltä ja B) maistui aivan täydelliseltä, joten jos tätä luet, niin kiitos myös minulta sinulle.

FB_IMG_1446305803874.jpg

Tämmöinen täydellisyys. Isla Taika Johanna ja syntymäaika 08/09/2015

Mistä tyttäreni nimet tulevat?

Niin. No näihin liittyy pieni tarina. Tai oikeastaan tuohon kolmanteen nimeen. Isla ja Taika nimet tulivat jonkun keskustelun yhteydessä, muistaakseni nukkumaan mentäessä näitä nimejä kelailtiin ja puolison suusta tuli Isla ja itse tykästyin siihen heti. Joten lukitaan se. Taika tuli hitusen myöhemmin, ei paljoa ja sekin taisi tulla puolison mielensyövereistä. No tämänkin kohdalla tykästyminen tuli heti. Joten lukitaan sekin. Sitten tuo kolmas ja viimeinen. Johanna. Tähän liittyy tarina. Aloitan sillä, mistä tuossa nimessä on kyse. Kyse on yksinkertaisesti meidän sukupuun jutuista, siis isän puolelta. Ukkini, jota en valitettavasti ehtinyt ikinä nähdä, sillä hän kuoli noin 6 vuotta ennen kuin edes synnyin, niin hänen toinen nimensä oli Juhani. No isäni toinen nimi on myös Juhani. Ja arvata saa nyt mikä on mun kolmas nimeni. No Juhani. Joten, koska tiedossa oli, että tyttö sieltä tulee, piti keksiä muunnelma Juhanista niin, että se saundaa jotensakin Juhani nimen kanssa. Näinpä syntyi Johanna joka mielestäni oli kaikista lähimpänä Juhani nimen kanssa ja vielä silleen, että se saundaa noiden Islan ja Taika nimen kanssa.

Huomattiin tänään, että Isla nimi on saanut oman nimipäivänsä kalenteriin täällä Suomessa juuri tästä vuodesta eteenpäin. Eli sanoisinko, että aika tuore tapaus. Se nimipäivä on 14.09 eli tyttö on viettänyt jo yhdet hyvin epäviralliset nimipäivänsä vain kuusi päivää syntymänsä jälkeen. Toki virallisesti se ensimmäinen nimipäivä(juhla) on sitten vuoden päästä. Eli kun syntymäpäivä sattuu nimipäivän lähelle noinkin hyvin, voi tälleen tuoreena vanhempana niputtaa nätisti nuo kaksi merkkipäivää saman juhlan alle (niin yksi lahjapino vähemmän hommattava hehhee).

KIITOS

Kiitos minunkin puolesta kaikille paikalla olijoille! Niinkuin olen mielessäni päättänyt ja joillekin sanonut, en tässä blogissa puhu kenestäkään nimellä ellei erikseen lupa siihen ole (tyttäreni nimi on nyt poikkeus mikä vahvistaa "säännön"). Niinpä toteankin, että kiitos teille jokaiselle tasapuolisesti, kiva kun (lähes) jokainen teistä kutsutuista pääsi paikalle ja voinen varmaan jokaisen äänellä sanoa, että tilaisuus oli kaikkinensa oikein mukava ja rento. Puhetta ja puheen sorinaa riitti, jokaisella tuntui olevan hauskaa, läppä lensi ja muutenkin tilaisuus menin minun vinkkelistä katsottuna erinomaisesti. Lapset viihtyivät alkujännityksen jälkeen toistensa kanssa vallan mainiosti, selkeästi itsensä ikäiset hakeutuivat eniten toistensa seuraan, mutta niinpä se tahtoo mennä :) Niin ja olihan siellä lasten seassa kaksi kummitettavaa tyttöäkin. Toisen lapsen sylikummi ihan olen ja toisen kohdalla sitten yksi kummeista -statuksella mennään. Näiden kanssa koitin siinä sitten kummisedän roolissa jotain juttua yms heittää ja leikkiä pienesti.

Kyllähän se alkujaan jännitti hieman, että onko tarpeeksi syömistä hommattuna, meneekö se itse h-hetki mitenkä hyvin vai huonosti ja ties mitä stressasi siinä, mutta onneksi se meni lopulta omalla painollaan ja ainakin sitä syömistä vissiin oli "ihan riittävästi" - Täällä vedellään loppu viikonloppu näitä eväitä, tai ainakin tuota pikkupurtavaa riittää. Kakku taisi tosissaan onnistua, sillä vaikka se oli kohtuu iso ja muhkea, ei siitä kauheasti enää ole mitään jäljellä :) 

Joten vielä kerran; Kiitos jokaiselle mukana olleelle, kakkumestarille ja muille hengessä mukana olleille. Tilaisuus oli itselle ensimmäinen tästä vinkkelistä ja samalla saattoi olla myös viimeinen. Tosin tuohon asiaan ei olla tehty mitään päätöksiä mihinkään suuntaan, katsellaan nyt ainakin ensimmäinen vuosi ellei kaksikin ihan kaikessa rauhassa. Kiire sinällään ei ole mihinkään noissakaan asioissa ja toisaalta puoliso on jo kolme pyöräyttänyt tähän maailmaan ja nämä kaksi vanhempaa lasta on itselle tosi rakkaita ja fiiliksellä "tuntuu kuin omilta" -mennään aika vahvasti, niin emmä sitten tiedä oliko nämä nyt tässä vai ei. Itselle toki ensimmäinen biologinen lapsi, mutta kuten sanoin, nämä kaksi vahempaa tuntuu kuin omilta, niin sinällään mulle kyllä käy kaikki ratkaisut.

(Ja minä tiedän, että Sinä luet tämän kuitenkin jo tämän illan aikana, joten sorry tuosta, että lähti vähän karkuun tuo juttu tuossa lopussa :D)