Nettona. Kyllä. Suomessa vuonna 2015 harjoitetaan mun mielestä jo laitonta työllistämistä. Tein jakeluhommia päivän. Se riitti, sillä mua voi kusettaa, mutta orjaksi en ala! Arvostan perhe-elämää ja vauvan kanssa vietettyä aikaa enemmän kuin 2,15€/netto tunnilta. Avaan vähän:

Tiistai-iltana lajittelua kolmen apulaisen kanssa (avopuoliso, 10v poika ja 5v tyttö) eli meitä oli neljä. Meni kaksi tuntia ja lopetettiin siihen, kun alkoi kello olemaan liikaa. Keskiviikkona puolison kanssa jatkettiin kahdestaan noin kello 11 alkaen. Kello 15 oli lajittelu oli suurinpiirtein valmista, yhden piirin osalta, toinen tyystin aloittamatta. Sitä saatanan lehteä ja mainosta oli vitusti. No tuossa kello 15 aikoihin otettiin ne yhden jakopiirin kamat autoon ja lähdettiin pojan kanssa jakamaan niitä. Miten kusessa olisinkaan ollut ilman pojan auttamista, hänen oli helppo pudottaa valmis nippu apukuskin puolelta ja isoissa riveissä sitten jalkaannuttiin kumpikin, sekä niissä muutamissa kerrostaloissa, toinen hoiti toisen rapun, toinen toisen. Meillä meni silti neljä tuntia siihen, että saatiin lähes kaikki jaettua, kilometrejä kertyi 22km! Tultiin kotiin. Himassa oli emäntä 5v tytön kanssa saaneet toisen piirin lajittelun valmiiksi, joten hetken huili ja samalla, luojalle kiitos, kuskin vaihto. Itse jäin vatsaansa huutaneen vauvan kanssa kotia, kun puoliso lähti poikansa kanssa jakamaan tuossa 19 pintoja. Ne jakoi ensin loput ekasta piiristä ja sen jälkeen sitä toista piiriä. Kello 20 jälkeen soitin puolisolle, että vauva huutaa kuin päätä leikattaisiin. Jakaminen loppui siihen, vauva > aina kun joku lehdenjako. Sain vauvan siinä rauhoiteltua ottamalla sen syliin ja aloin kiertämään uunia sen kanssa. Siihen se nukahti, kunnes taas alkoi huuto, sillä en lajittelusta kipeentyneellä selällä, sekä jakamisesta meni jalat kipeiksi (lähinnä kytkinnilkka), niin en pystynyt kauaa kävelemään. No me saatiin vauva lopulta yöunille ja sikeästi se nukkuikin koko yön. Sillä oli eilispäivänä nuo unet sellaisia 5 - 10min pätkiä, niin olihan se väsynytkin kaiken kukkuraksi.

Niin, tuo työ. Sanoin itseni irti ensimmäisen työpäivän alkuvaiheessa. Aloin laskemaan, että mitä tuo korvaus tekee tuntipalkaksi muuteltuna. Tulin heti siihen tulokseen, että jos brutto on jotain kolmen euron luokkaa ja netto päälle kaksi euroa, en vitussa tee tätä hommaa enää tämän päivän jälkeen yhtään. Tajusin nopeasti, että yhden piirin lehtien ja mainoksien lajittelussa menee ihan helvetisti aikaa. Ja me tehtiin sitä vielä 2-4 hlön voimalla ja vielä pitäisi toinenkin piiri lajitella samanlailla. Niin ja tuosta lajittelustahan ei saa edes mitään palkkaa! Ilmaiseksi tajuton läjä pitäisi lajitella. Meillä meni ti-illan - ke aikana pelkkään lajitteluun aikaa semmoiset 8-9 tuntia! Ja jakamisessa kului aikaa 5 tuntia eikä edes kaikkia saatu jaettua. Jos olisin tehnyt kaiken yksin, lajittelisin edelleen tänä torstaipäivänä noita pinoja ja kaikki jakamatta. Ilman apujoukkoja olisin kuollut koko touhuun. Miettikää, kun yksinään ajelee omalla autolla ja joka lootarivin/lootan kohdalla vöistä purkautuminen, käsijarru päälle ja pihalle autosta. Ja sitten takaisin autoon, vyöt kiinni, kahva pois päältä ja eteenpäin. Jo pelkästään tuohon menisi tuhoton määrä aikaa, nyt oli poika apuna niin meni paremmin ja ennenkaikkea nopeammin. Niin se osa jäi jakamatta. Puoliso pojan kanssa eilenillalla sai ehkä 1/4 osan jaettua siinä reilun tunnin aikana. Jos mun palkka on/oli tuosta helvetistä 2,15€/tunti, niin voitte arvata miten paljon mua kiinnostaa jos jakamatta jäi. Toki se ei asiakkaiden syy ole, että ihmisiä orjuutetaan. No ne on vissiin kohta jaettu tai jotain jonkun toisen toimesta, mutta mun motivaatio loppui eilen aika hätäseen. Ei tuollaisella korvauksella ihminen voi tehdä töitä, kun ei tuossa ole mitään järkeä! Orjaksi heille en todellakaan ala ja täytyy kyllä nostaa hattua näille, jotka jakavat ilmaisjakelua tuolla säälittävällä korvauksella. Itse en siihen pystynyt, en millään. Olen ennemmin himassa vauvan kanssa, kun nostan reilua kahta euroa tunnilta ja olen poissa kotoa. Mun aika on arvokkaampaa kuin 2,15€/tunti! Mun perhe on arvokkaampaa, vauva on arvokkaampaa enkä halua, että vauva ei näe mua, koska olen tuolla rahalla poissa kotoa tai lajitteluhommissa olohuoneessa, jossa ei voi keskittyä muuhun kuin siihen lajitteluun. Ihan sairasta, en tajua miten tuo on mahdollista, että ihan laillisesti pyöritetään tuollaista kusetushärdelliä. Toki pitkään tehneellä tuo lajittelu/jakaminen sujuu nopeammin, mutta en uskokaan, että montaa tuntia/kerta se nopeampaa on. Eli silloinkin se palkka tunnilta jotain kolme euroa. HUH HUH!

Tämmöinen on meininki Suomessa näissä ilmaisjakeluhommissa. Eli miettisin sinuna kahdesti ainakin, rupeatko tuohon savottaan tuollaisella haista paska "palkalla". Sikäli jos mietit eri vaihtoehtoja lisätienesteille jne. Itse luulin alunperin, kun tähän hommaan hain, että homma menee siten, että otan vaan niput kyytiin ja pudotan ne postilaatikoihin. Missään vaiheessa ei minulle kerrottu, miten paljon aikaa vie pelkkä lajittelu. Kerrottiin vain, että lajittelu suoritetaan kotona ja sitten baanalle. Jätettiin "vahingossa" mainitsematta, että se lajittelu on hemmetin rankkaa ja siinä menee kaksi kertaa pidempään, kun itse jakamisessa. Luulin aivan jotain muuta, siksi on kusetettu olo koko touhusta. Ja kaupan päälle selkäsärky, joka tuli tästä ilmaiseksi tehtävästä lajittelusta. Kiitos ja hyvästi!

Laitanpa tänne loppuun hassun hauskan meemin

AIVAN%20VITUN%20LAITONTA.jpg