Joo, tuona kesänä haettiin poretta Kuopiosta oikeastaan koko ajan. Se meni klassiseen tapaan; ensimmäisellä säätöreissulla ostettu piri oli erittäin hyvää, sillä sitä oli jatkettu metamfetamiinilla eli perinteisesti ekalla kerralla saatiin laadukasta ts koukutuspiriä. Kerrasta se jäi päälle ja pitkin kesää tehtiin "maakuntamatkailua" Savon suunnalla. Yksi reissu, joka lopulta oli "kohtuu" turha, jäi mieleen akuankkamaisen meiningin takia.

Diesel-autoon bensaa piripään höyryttyä

Jep. Ajeltiin kaverin isän autolla hakeaksemme piriä Kuopiosta. Matkaa sinne oli joku 120km ja Siilinjärven kuppeessa ajateltiin sitten tankata autoa, koska menovesi alkoi ehtyä. Meillä oli kyydissä eräs ihminen, autoalan asiantuntija joka sanoi, että moottorin äänien perusteella kyseessä on bensakone. Tätä kun siinä arvottiin, että kumpaa menovettä siihen pitää tankata. Auton lainaan ottanut ei sitä tiennyt eikä mitään ohjekirjoja tms autosta löytynyt. Niinpä kun pysähdyttiin tankkaamaan huoltsikalle, autossa ollut höyrypää ei kuunnellut mitä alan ammattilainen sanoo vaan meni ja tankkasi autoon dieseliä.

800_diesel_uusi_hinta.jpg                                                   Kallis virhe

Myöhemmin paljastui, että kyseessä on bensakone, aivan niinkuin ammattilainen sanoi. No mutta, ei me sitä silloin tiedetty. Auto oli muutaman vuoden vanha eli tosi uusi, joten eipä se siitä dieselistä pahastunut, aluksi. No ajettiin Kuopioon, kello lienee yli kymmenen illalla tai jotain. Tarkalleen en muista edes mistä sitä piriä silloin haettiin, se oli tämän höyrypään säätöjuttuja. Jonnekin se lähti ja tuli jonkun ajan kuluttua, jonkun yhden ketolan kanssa. Me siis ajeltiin autolla reilut 250km yhteensä jonkun vitun ketolan takia. No ei siitä tainnut edes kaikille riittää. Itse sain vedot ja sillä mentiin.

090927-Methedrone-04.jpg   Aikalailla gramman verran on siinä

Mutta palataanpa takaisin tähän autoon. Se meni nimittäin siten, että me kun pysähdyttiin jonkun kadun varteen siellä Kuopiossa ja kun lähdön aika oli, eipä auto enää lähtenytkään käyntiin. Ei edes yrittänyt. Oli lauantai-ilta, mikään huoltoasema/korjaamo ei auki ja tilanne haiskahti tosi vahvasti sille, että me ei päästä takaisin Nurmekseen. Ei rahaa, ei mitään. No siihen aikaan ei internet ollut mitenkään yleinen juttu. Vain harvoilla ja valituilla sellainen oli. Meillä kävi tuuri, kun siinä kadunvarressa ihmetellessämme tilannetta, sattui viereisen taloyhtiön partsille joku tuntematon mies joka tajusi tilanteemme ja huusi, että hänellä on netti, niin voi sieltä vilkaista mikä vikana. Sieltä se sitten huuteli aina, että palaako kojetaulussa se ja se merkkivalo jne. No, se tuuri loppui siihen. Ei ne tiedot mitä sieltä saatiin auttanut meitä ollenkaan, ainoastaan joku ympäri vuorokauden päivystävä puhelinnumero saatiin, siis sellaisen tieliikennehuolto jutska ja soitettiin sitten siihen. Tosin tämä meidän mukana ollut alan ammattilainen sanoi prikulleen samat kuin nämä apuun tulleet ja siihen paloi useita kymppejä rahaa täysin turhaan. No sitä en muista tuliko idea näiltä auttajilta vai netistä vai mistä, mutta meidän ei auttanut kuin soittaa Nurmekseen, että jos joku toisi auton toisen avaimen. Tämän auton avain kun ei ollut mikään siihen aikaan hyvin yleinen, sellainen tavallinen avain, vaan sellainen hyvin nykyaikainen, napista ovet lukkoon jne. No sieltä sitten tuli apujoukot reilussa tunnissa, erittäin vittuuntuneina. Heillä varmasti olisi ollut muutakin tekemistä la-su välisenä yönä, kun ajella 250km pitkin maanteitä. Ja hiphurraa, se toisen avaimen käyttö sai auton käyntiin. Halleluja, me päästään takaisin Nurmekseen!

23112271.jpg

Mutta. Tämän jälkeen pukkasi mielenkiintoisen, mutta ikävän tilanteen. Päästyämme motarille ehkä klo 2 yöllä, siellä olikin poliisimaija poikittain edessä ja kyttä ulkona kädet sillä merkillä, että pysähtykää. Voitte arvata mikä ekana tuli mieleen, joku oli vasikoinut meidät tästä pirireissusta ja nyt ollaan kusessa. Aivan jäässä ja jännittyneenä ajoimme tilanteeseen ja ruuvattiin ikkuna auki. Poliisisetä tulee siihen ja kyseli jotain, että minne matka tähän aikaan yöstä jne. Joku alkoi sekoilemaan takapenkilä, itse istuin pelkääjän paikalla ja sain korjattua takapenkin sekoilun jollain hätäsetillä. No syy pysäytykseen ei oltu me. Siellä oli säiliörekka kaatunut kovassa vauhdissa ja siksi liikenne oli suljettu siitä kohtaa. Näin sen rekan nurin siinä ja mietin, että mitähän vittua sattunut. No me kerrottiin olevamme hupiajelulla ja matkalla takaisin Nurmekseen. Poliisisetä neuvoi kiltisti meille kiertotien. Me ei osattu ajaa sitä kautta. Lähdettiin kyllä sinnepäin minne se neuvoi, mutta ei aikaakaan kun ajeltiin takaisin saman poliisisedän luokse sinne motarille. Silloin jos milloin se ihmetteli jo sitä touhua. Suurinpiirtein kaikki kirkkain silmin siinä aamuyöstä oikein pirteinä, mutta jostain syystä ei se tajunnut mitään, tai sillä ei vaan ollut aikaa, koska taustalla oli vakava liikenneonnettomuus päällä. Tuossa säiliörekan onnettomuudessa muuten se kuski oli kuollut. Että silleen.

No me päästiin lopulta Nurmekseen kellon lyödessä varmasti lähellä viittä aamulla. Ja koko kuvion kannattavuus ja hyöty tuleekin seuraavaksi. Me ajettiin auto kaverin pihaan. Sammutettiin se siihen parkkiin ja samalla kaveri tulee lähes vaahtosuussa selittämään, että piriä on vitusti täällä Nurmeksessa. Ja vieläpä kiveä (rock).

article-2643775-1E5465B600000578-163_634       Tämän näköistä se "kivi" on. Koostumus siis ihan eri kuin normaalissa pirissä, joka siis jauhomaista, kun tämä taas ei

Me perkele ajeltiin +250km edestakaisin ja pitkin Kuopiota aivan ja täysin turhaan. Yhden gramman takia. Ja se auto hajosi siihen pihaan. Siitä meni bensapumppu. Korjaus maksoi 1000€. Tuli grammalle hintaa...

Joskus elämää "saa" viettää Ankkalinnassa. Tuolloin se meni juuri sen maailman mukaisesti.