Bermudan%20kolmio%20reissu.jpgbermuda1206PK_503_ul.jpg                                        Tajusin vasta juuri nyt, että tuohan on melkein täydellinen kopio siitä kuuluisasta Bermudan kolmiosta. Kulmat ja kaikki lähes prikkuulleen samanlainen

Kuva havainnollistaa erittäin hyvin mistä otsikko kertoo. Lähtö tapahtui Nurmeksessa josta ajettiin Joensuuhun, sieltä sitten Kuopioon ja takaisin Nurmekseen. Kilometrejä tulee pelkästään suoraan ajellen se 400km, mutta kun ottaa laskuun mukaan ne muut ajelut siellä sun täällä, trippimittari näytti muistaakseni noin 550km. Mistä reissusta on kyse ja ennen kaikkea miksi me ajeltiin tuo?

Pirinhakureissu täydellisessä tappokelissä noin 10 vuotta sitten

Lähtö tapahtui tosiaan Nurmeksesta, noin puolen päivän aikoihin, tai joskus iltapäivän kynnyksellä. Lähdettiin mun legendaarisella Mazda 323 kärryllä liikenteeseen. Muistan kuinka lyötiin 50:llä eurolla bensaa ja kaikki ei edes mahtunut tankkiin. Loput mahtui juuri ja juuri mukana olleeseen bensakanisteriin. Naurettiin ettei koskaan ennen ole mun autossa bensaviisari näyttänyt siltä kuin se näytti. Keli oli aivan karmea. Oli kesä, ehkä heinäkuu ja vettä tuli lähes myrkyisän vivahteen kera aivan järkyttävään tahtiin. Kun auto oli sellainen hatchback mallin koppi, niin auto oma massa aika pieni, eli helposti heittelee jos tarvis on. Meitä oli mun lisäksi mukana neljä muuta kaveria eli auto oli täynnä. Jostain kumman syystä lähdettiin kohti Joensuuta vaikka lyhyempi reitti olisi ollut vetää Kuopion kautta sinne Varkauteen, tosin ei paljon, mutta kuitenkin. No reissu sai lempinimen "Bermudan kolmio reissu" joka on ihan paikallaan oleva lempinimi. Kun pelkästään katsoo karttaa, tulee siihen päivän selvä kolmio ja kun ottaa reissun luonteen huomioon, ei lempinimi kovin väärin ollut. No ketään ei kadonnut, tosin luvatusta pirikympistä oli nelosen verran kyllä "kadonnut".

kaatosade-hunajaista.jpg        Tämä oli näkyvyys, koko ajan

No ajeltiin siinä kaatosateessa kohti Joensuuta. Koska keli oli mitä oli ja autokaan ei se kaikista paras, niin vauhti oli "vain" sen verran kuin nopeusrajoitukset antaa ajaa. Silloin elämäni ensimmäistä kertaa auto oli sen sekunnin verran vesiliirrossa. Säikähdin sitä, olin siis kuskina, kun tajusin sen pienen hetken, että auto vei kuskia eikä kuski autoa. Hullu tunne, mutta mitään ei onneksi tapahtanut. No parisen tuntia myöhemmin oltiin Joensuussa. En nyt muista miten suoraan siitä jatkettiin kohti Varkautta, mutta sen muistan kun oltiin kohteessa, oli jo pimeää tai hämärää. Siellä oli kaverin linnatuttu jolta piti saada 10 ketolaa poretta. No nämä diilerisankarit ajellutti meitä pitkin Varkautta, välillä pysähtyen aivan yhtä äkkiä ja huutaen "sanoitko sä jotain? Eiku ihan kun olisin kuullut, että jotain sanoit". Miettikää nyt, voiko toisesta autosta, eli meidän autosta kuulua edellä ajavaa autoon puhetta? No ei voi :D Eli näillä venkuloilla oli vissiin jo muutama valvottu yö vyöllä. No kun lopulti päästiin varsinaiseen kohteeseen, alkoi se säätäminen. Odoteltiin autossa varmaan tunti ennenkuin saatiin setti. No ei siinä missään tapauksessa ollut kymppiä, ehkä joku kutonen ja kympistä maksettiin, niin haisi lievältä kusetukselta. Ilmeisesti nämä säätäjät haistoin tilaisuuden tulleen; mehän tultiin kohtuu kaukaa Nurmeksesta jonne takaisinkin pitäisi samantien päästä, eli tuskin jätetään ottamatta, oli pussissa sitten miten paljon tahansa. No näin se menee, me otettiin se mitä saatiin, vaihdettiin kuskia, minä hyppäsin kartturin paikalle ja toinen ratin taakse.

CFvtXS0UgAAqoMS.jpg             Kuvassa 10 grammaa piriä, eli noin puoltoista pussia vähemmän saatiin mitä tuo kuva kuvastaa sitä määrää.

Mentiin luonnollisesti jonnekin vetämään sitten piriä, jotta jaksaa reissata bäkkiin Nurmekseen. Muistaakseni mentiin jonkun huoltoaseman pihaan. Meillä ei ollut mitään mistä tehdä ns pilliä, että voi sniffata setin nenään, sentään taisi olla vettä, niin eipä siinä sitten auttanut kuin kortin kärkeen ottaa kasa piriä (se n. 0,2 - 0,3g) ja se vaan suuhun semmoisenaan (hyi vittu) ja vettä vitun hätäseen perään. Maistuihan se äärimmäisen pahalta, sitä tuskin kukaan pystyi kieltämään. No oli se kohtuu laadukasta se eväs sentään, koska ei kauaakaan, kun alkoi pörinä autossa. Hirveä fiilistely ja selitys ja kälätys. No ajeltiin kohti Kuopiota ja muistan kuinka fiilisteltiin sitä kultaista peuraa mikä on Kuopion tuntumassa, vissiin Siilinjärven puolella (linkistä näet sen). Vettä tuli edelleen taukoamatta, oli tullut koko perkeleen reissun ajan eikä se missään vaiheessa edes laantunut. Oli ihan hullua lähteä siihen keliin ajelemaan, mutta kun oli jo ehditty säätää systeemit valmiustilaan, niin pieni pakko se oli lähteä. Kuopio - Nurmes välillä siinä hirmukelissä jäi mieleen yksi tilanne; Yhtä äkkiä näkyi peilistä kuinka ajovalot lähestyy erittäin kovaa vauhtia takana. Ja hetken päästä se vetikin jo ohi niin, että meidän auto heilahti siitä ja ei mennyt kauaa kun takavalot jo hävisi horisonttiin. Mietittiin siinä, että pitää olla aika kaheli kuski, kun tällaisessa kelissä vetää tuolleen. No se oli vissiin Mersu, kookas sellainen, niin paremminhan se pystyy tienpinnassa kuin pikkuinen Mazda. Se meni ohi varmaan semmoista kahtasataa, olihan meilläkin vauhti 100-120km/h ja se kuitenkin meni salamana ohi ja hävisi erittäin nopeasti näköetäisyydeltä. Me oltiin muistaakseni kahden pintoja yöllä Nurmeksessa silloin, eli meni siinä se puoli vuorokautta kaiken kaikkiaan.

No juhlittiin me sillä kutosella jonkun tovin. Siinä kuitenkin oli se 4-5 käyttäjää, niin äkkiä se pussi kului loppuun. Taidettiin "selvitä" yksi vuorokausi tai vähän päälle sillä setillä ja sitten se jo loppui. Mutta itse reissu oli kyllä melkoinen pommi. En enää ikinä lähtisi siihen keliin tuollaista matkaa tekemään ja vielä vähemmän tuollaisella autolla. Melkoinen on pitänyt olla tarve, kun ollaan silti lähdetty melkoisella riskillä tuommoiselle retkelle. Valitettavasti siitäkin automatkalla olleesta porukasta yksi on jo kuollut, ampui itsensä kun ei enää jaksanut. Tämä tapahtui noin parisen vuotta tuon reissun jälkeen. Joten hänelle kepeät mullat, C U when I get there.

tumblr_mf9o3tXyLD1qe983go1_500.jpg