Joudun pohjustamaan hieman, kerron mitä sinä iltana noin muutenkin tapahtui. Illan kruunasi se, kun poliisi otti ja pieksi minut vaikken ollut edes tehnyt mitään. Kahdesti. Ilmeisesti olin vain väärässä paikassa väärään aikaan. Niinhän se menee, mutta ei saisi kyllä mennä!

Viinanhuuruinen alkuilta

Kaveri oli saanut sinä kesänä oman vuokra-asunnon. Taisi olla ensimmäisiä meidän jengistä jolla sellainen oli. Ja sehän tiesi monta monta kertaa sitä, että kämpässä oli juhlijoita enemmän kuin neliömäärä veti. No siellä oli sinä iltana myös eräs, miten sen nyt sanoisi, väkivaltainen hullu vetämässä alkoholia. En kyseisestä kaverista ikinä perustanut, tiesin silloin ensi näkemältä, että tämän jannun seura tietää ongelmia. Ja niinhän se tiesi. 2003 kesällä se alkoi meidän porukoissa liikkumaan, yleensä tuli täysin yllättäen ja kutsumatta viettämään milloin huumehuuruista, milloin viinahuuruista vuorokautta. Ja silloin kun se veti kirkasta viinaa, tapahtui, jos ei suoranaisia pahoinpitelyjä, niin ainakin lähestulkoon joka kerta pahoinpitely-yrityksiä. Jos se kirkas viina ei koskaan sopinut minulle, niin kaikista vähiten se sopi sille. Se yleensä sekosi täysin.

No tämä kyseinen jamppa haki "juoksusiiderit" paikallisesta Sokoksesta. Ei se muuta tehnyt, kun oli ottanut kopan siidereitä käsiinsä ja kävellyt pokkana ohi kassojen, eikä kukaan tajunnut mitään(!). Sitten se tulla tupsahti siihen meidän illan viettoon ja tarjosi rehtinä miehenä siidereitä muillekin. Lähinnä (ja yllättäen) ne siiderit kelpasi enemmälti naispuolisille juhlijoille. Itse en muista juoneeni ainuttakaan siideriä, en ole siitä litkusta koskaan perustanut. No kirkasta viinaa se perinteinen 0,7L Tapio pullo tuli huiviin nykäistyä.

tapio-viina.jpgSiideri%C3%A4.jpg

Sitten en muistakaan mitä tapahtui, muuta kuin sen, että porukka kyllä kaikosi sieltä kaverin asunnolta, jonneka siiten jäi tämä sekopää ja talon isäntä. Itse muistan olleeni siinä asunnon lähituntumassa, keskustassa, jossa korviin kantautui huhu, että tämä sekopää pieksää siellä tätä asunnon isäntää. Me kaverin kanssa saatiin jostain, olisiko ollut omalta broidilta, sellaiset metriset kepakot joiden turvin sitten lähdettiin pääkallopaikkaa lähestymään. Siksi, että lähdettiin puolustamaan kaveria. Päästiin asunnon pihaan, lähes välittömästi tämä seinähullu tuli asunnosta pihalle ja lähestyi vihaisena meitä. Tilanne meni niin, että se ei mun luokse tullut vaan kaverini, otti siltä sen kepin ja alkoi takoa sillä sitä. Kaveri juoksi karkuun ja tämä pieksäjä sen perässä. Itse jäin lähtötelineisiin ihmettelemään keppi kädessä, että mitäs vittua nyt. Kuvitelkaa tilanne missä seison karahka kädessä hölmistynyt ilme päällä enkä osaa tehdä mitään. Ehkä näytti hassulta, ehkä ei, mutta lähdin pienen jäätyilyn jälkeen sinne asunnolle katsastamaan hyvän ystäväni kuntoa. Tällä välin tämä toinen kaverini oli juossut jo keskustaan saakka perässään keppi kädessä juokseva hullu. No menin asunnon sisään ja huomasin ystäväni makaamassa sohvalla aivan päissään, pieniä ruhjeita päässä, mutta ei mitään vakavaa. Sitten en taas muista mitä tapahtui, mutta seuraava muistikuva on, kun poliisi tulee sinne, en tiedä miksi, ehkä siksi, että naapurit soittaneet ne sinne kovan metelin yms takia. Oma puhelin oli kadoksissa ja sain houkuteltua siinä pimeässä toisen kytän etsimään fikkarilla sitä luuria. No ei löytynyt ja poliisikin oli hieman jo vittuuntunut siihen koko touhuun.

Poliisi%20fikkari.jpg

No ne lähti siitä jonnekin ja seuraavaksi havahdun jo taksiasemalta soittamassa poliiseja sen sekopään perään. Itse samalla kyllästyin kylillä roikkumiseen ja koko touhuun muutenkin ja lähdin kävelemään kohti himaa. Matkaa keskustasta himaan oli jotain 4,5km ja kun ei ollut rahaa ottaa taksia, niin lähdin kävelemään.

Käveltyäni ehkä kilometrin sain huidottua itselleni kyydin tutulta. Samassa kyydissä oli myös velipoikani. Ja koska känniläisen ideat on yleensä vähemmän loistavia, sain kuskin ajamaan sinne kaverin asunnolle. Tästä muodostui aika äkkiä virhe. Me tosin mentiin keskustan kautta, tämä pakoon juossut kaveri saatiin myös kyytiin ja sitten se idea syttyi. No sitten kun oltiin menossa sinne kaverin asunnon pihaan, siellä oli taas kytät. Jostain syystä, joka jäi täysin tuntemattomaksi itselleni ihan tähän päivään saakka, tämä kuski löi liinat kiinni, peruutti ja lähti pois siitä tilanteesta. Kuskina oli sellainen kaveri joka ei pahemmin virkavallan kanssa ole ollut tekemisissä, siksipä sitä ihmettelin jo siinä heti kättelyssä. Sitten alkoi tapahtumaan...

Kuristusotteella pitkin poliisiautoa ja putkaan

Strangling-TLoU.jpg

Se kuristaminen tapahtui tismalleen tälleen kuin kuvassa

Poliisit lähti heti meidän perään eikä me ehditty kuin ehkä satametriä mennä siinä, kun ne pysäytti jo. Välittömästi alkoi tapahtumaan. Ensin ne käskytti silloin aikaisemmin pakoon juosseen kaverini takapenkiltä pois. Hän suostui mukisematta. Toinen näistä poliiseistä ohjasi hänet sinne kyttäauton takaosaan ts. sikaosastolle. Sitten kuului käskytys minulle. Tuttavallisesti sukunimellä ne sieltä mua huutamalla kutsui. En ensin suostunut vaan huusin takaisin, että "mitä vittua minä nyt oon tehnyt?!" jolloin kuului uhkailuhuuto kytältä "sinä tulet sieltä nyt tai me otetaan sinut sieltä väkivalloin!" No tässä vaiheessa päätin kammeta takapenkiltä ulos. Ehdin pihalle autosta, levitin käteni ja toistin kysymykseni, "mitä vittua minä olen nyt tehnyt?!". Sitten koittikin allekirjoittaneelle pikalähtö väkivalloin. Se kyttä nappasi minut kuristusotteeseen, sillen, että sen kädet oli kuristusotteessa takaapäin. Toinen kyttä laittoi käsiraudat kiinni. En saanut happea ja tästä syystä yritin rimpuilla vastaan omat kädet seläntakana, tuntui kuin olisin tuhketumaisillani. Poliisi jatkoi kuristamista tosi kovalla puritusotteella. Raahasi minua kohti poliisiautoa, otti ja viskaisi kyttäauton kylkeen, silleen lähinnä täysillä, että varmasti lennän komeasti sivuovea päin. Sitten se onki minut maasta ylös, jatkoi kuristamista ja raahaamista ja kun päästiin takaovelle, se heitti minut pää edellä sinne kaverin jalkoihin. Sattui saatanasti. Olin aivan raivona, jos ne ei olisi saaneet sitä ovea kiinni, olisin hyökännyt sen kuristajan kimppuun. Broidi sanoi jälkeen päin, että oli vain vitummoinen huuto kuulunut sieltä ja minun toinen jalka näkynyt kyttäauton oven välistä. Olin aika vitun raivona. Ne sai sen oven kiinni, jatkoi huutamista sille kytälle ja potkin ovea sen minkä jaksoin. No vaikka poliisiasema oli siinä ehkä 400m päässä, ne ajelutti ties mistä kautta, joka sikäli toimi, että ehdin rauhoittua siinä. Sitten kun päästiin asemalle, ne otti luonnollisesti sen mun kaverin ensin sieltä ja sulkivat oven. Jäin sinne 5 - 10min ajaksi yksinäni, kunnes ne tuli minua hakemaan. Vaikka muistaakseni en enää huutanut niille kytille, niin olin silti raivoa täynnä. Tämä tiesi lisäongelmia aikalailla piakkoin tästä...

Putkan lattialta kova potku kohti poliisin naamaa, toinen pieksäminen alkoi tästä

Koska ne ohjasi minua juoppoputkaan päin, ei ne pahemmin riisuneet minua. Taskut tyhjäksi suurinpiirtein ja se oli siinä. Raudoissa edelleen ne ohjasi mua kohti sitä putkaa. Koska kovakouraisuus jatkui, koitin siltä toiselta poliisilta vetää jalat alta. No eihän se onnistunut, ei edes juopon tuurilla. Ne ohjasi siihen kusipatjalle istumaan. Toinen alkoi löysäämään rautoja ja kun kädet oli vapaana, oli tässä vaiheessa toinen poliisi siinä mun jalkojen edessä, kyykyssä ottamassa minulta kenkiä pois. Ennenkuin se ehti edes hipaista mun Caterpillareita (huom. painavat ja kovat kengät) otin ja potkaisin täydellä voimalla sitä poliisin naamaa kohti. Se meni ehkä sentin ohi, koska se ehti väistää. Tästä alkoi toinen pieksäminen. Raudat takaisin kiinni niin tiukalle kuin saivat, käänsivät minut naamalleni siihen kusipatjalle ja se toinen kyttä alkoi painamaan keskiselkään polvellaan. Ja painoikin erittäin kovaa. Muistan kuinka en saanut happea ja olin juuri menettämässä tajunnan, sain sen verran soperrettua, että "en saa happea, en saa happea, lopeta jo..." ja sitten se lopetti. Seuraava muistikuva on seuraavalta aamulta, noin 10-11 aikoihin, kun herättävät kesken unien ja päästävät pois putkasta. Sen verran pitää sanoa tuosta juoppoputkasta, että siellähän on valvontakamerat ja ehkäpä tästä syystä ei ollut missään mainintaa siitä, mitä tapahtui silloin yöllä. Sain sakot virkavallan vastustamisesta kiinniottotilanteessa, taisi olla pikavoiton suuruus 84€ (6x14). Perusteluissa luki, että olin mukamas huitonut ympäriinsä kiinniottotilanteessa, joka ei pitänyt millään paikkaansa, levitin vain käteni silloin ja jos se on huitomista, niin sitten se kait on.

Sakkolappu%202003.jpg

Kohtuu kovassa darrassa tallasin siitä kyttikseltä sinne kaverin luokse joka asui sen 400m päässä. No se oli taju kankaalla siellä eikä se edes avannut ovea. Lähdin siitä sitten lopulta sinne himaan minne olin jo ensimmäisen kerran koittanut mennä noin 10 tuntia sitten.

Lopputulema tästä loisteliaasta illasta oli se, että A) sain sakot vaikken tehnyt mitään (huom. tein kyllä, mutta myöhemmin ja siitä ei ollut sakkolapussa mainintaa, sain siis sakot siitä, että levitin käteni ja kysyin miksi), B) otin ilman mitään järkevää syytä kytiltä turpaan oikein huolella ja vieläpä pari kertaa, C) mulla oli esim. kaula kuin vuorokauden fritsujen imemisen jälkeen, eli täysin punainen ja nahka hankautunut kauttaaltaan, D) mustelmia ja muita ruhjeita ympäri kehoa, selkä kipeä jne ja E) tämä alussa mainittu väkivaltainen hullu uhkaili viikkoa myöhemmin mm. kertomalla, että "heillä on tuossa auton takakontissa katkaistu haulikko jos tämä pelleily (?) ei lopu".

Jostain syystä (tämä on nyt sarkasmia) aloin vihaamaan poliiseja entistä enemmän. Ymmärsin kyllä vihani keskellä, ettei kaikki kytät ole samanlaisia kusimulkkuja, mutta se viha virkavaltaa kohtaan oli jotain sanoin kuvaamatonta. Jälkeen päin kylläkin mietin, että onneksi se potku siellä putkassa ei lopulta osunut. Siltä kytältä olisi lähtenyt etuhampaat ainakin ja leuka murtunut, oli se sen verran voimakas se potku ja se taas olisi tiennyt isoja korvauksia ja aika varmasti linnareissua (olin ehdonalaisessa tuolloin). Muutama kaveri ja monet muut ihmiset kehoittivat tekemään rikosilmoituksen tuosta poliisin pieksämisestä. Mietin sitä kyllä, mutta olin sen verran laiskalla päällä johtuen tuosta illasta alkaneesta viikkojen pilvenpolttoputkesta, etten kyennyt missään vaiheessa tk:lle näyttämään vammojani. Asia jäi siihen. Mutta...

Olipa muuten helvetin kiva ja mukava ja rauhallinen ilta noin niinku muuten.