Nyt mennään 2005 talveen. Tarkemmin en osaa ajanjaksoa sanoa kuin, että talvi silloin oli.

stoptheviolence.jpg

Tappelu riistäytyi täysin käsistä

Oli alkuilta. Mulla oli ollut aikaisemmin riitaa ex-naisen kanssa ja isäntä oli tietoinen tästä. Me käytiinkin asiasta keskustelu, että tänä iltana ei rähistä ja, että minä en sano mitään tälle naiselle, kun se saapuu bileisiin. Kyseessä oli aika perus, nuorten aikuisten bileilta jossa väkeä paikalla enemmän kuin sohvat vetää.

Olin koko illan keittiössä monen muun ihmisen kanssa ja toinen lössi oli sitten olohuoneessa. Huomasin jo alkuillasta, että näissä bileissä on väki jakautunut täysin kahtia. Muut on tuolla ja me ollaan täällä. Ihan kuin olisi ollut kahdet eri bileet kyseessä. Itsellä oli janojuomana 0,7L viinapullo, olisiko ollut Tapio merkiltään. Sitä siinä sitten vedin milloin limpparin, milloin kaakaon kanssa. Kun pullo oli juotu, aloin olemaan ainakin erittäin hönössä ja myös aggressiivinen. Se mitä olen sanonut ja/tai huutanut, ei mitään tietoa, mutta kuin tilauksesta tämä ex-naisystävä saapui juhliin. Muistan kuinka olin lähdössä samalla baariin jatkoille, kun tälle naiselle sitten huusin jonkun lyhyen lauseen mittaisen vittuilun päin naamaa. Siitä se riemu sitten repesi...

Real life Fight Club

357_Street_Fighting_pic.jpg

Asunnon isäntä, erittäin hyvä ystäväni, tuli paikalle ja kävi muhun käsiksi. Se kilahti täysin. Ulko-ovi oli auki ja rappukäytävän kaide suoraan siinä oven edessä. Pystypainia siinä vedettiin ja isäntä koitti parhaansa mukaan saada mua kaiteen yli rappusiin, siinä onneksi kuitenkaan onnistumatta. Jos olisi onnistunut, olisi joko A) henki lähtenyt tai B) vähintään niskat murtuneet ja/tai C) vammautuminen erittäin todennäköistä. No luonnollisesti, kun en ole periksi antavaa ihmissorttia, itsekin kilahdin siinä ja tappelu oli todella, todella rajua. Siinä hakattiin ihmistä, molemmin puolin ja lujaa. Koko hemmetin bilejengi oli totta kai myllyä katsomassa ja yksi näistä kävi mun päälle, kun löin sitä siinä samalla. Jotenkin se mylly eteni yhdet rappuset alas, siihen kerroksien välillä olevalle tasolle, kunnes mun paras ystävä puuttui peliin. Muistan kuinka oltiin molemmat, sekä minä jotta isäntä hänen pihdeissään, päät kirjaimellisesti kainalossa. Se siinä sitten puristi meitä molempia ja huusi, että nyt lopetatte tappelun ja jotain sen suuntaista. No homma rauhoittui, hetkeksi. Isännän vetäydyttyä asuntoonsa, mulla oli edelleen äärimmäisen aggressiivinen mielentila ja niinpä päätin lyödä nyrkillä lasista läpi. Siinä hollilla oli sopivasti ovi joka johti parvekkeelle, tuplalaseilla kertaa kaksi. No löin sen verran reippaasti, että käsi meni läpi kolmesta lasista neljästä. Tämä lasien hajoaminen kuului luonnollisesti sinne asuntoon, koska asunnon ovi oli edelleen auki. Ja tästä bileiden isäntä kilahti uudelleen. Itse kompuroin pihalle koko rakennuksesta, ilman silmälaseja ja ilman mitään tietoa, että verta tuli mun kädestä kuin vettä hanasta. Oikeasti. Koko saatanan rappukäytävä oli kuulemma ollut yltäpäältä veressä ja itse niin hönössä, ettei edes huomannut mitään veren suihkuamista. Niin, olin menossa tosiaan baariin ja mulla oli veljen järjestämä autokyyti jo odottamassa siinä pienkerrostalon ihan tuntumassa. No tällä välin kun olin siinä pihalla sokeana kuin pöllö ja ilmeisesti yltä päältä veressä, en tiennyt mitä ns. taustalla oli tapahtumassa. Nimittäin mun broidi oli jo siellä autokyydin kyydissä ja oli saanut isännältä puhelun jossa tämä oli kertonut, että "nyt muuten tapan sun veljen leipäveitsellä". Mulla ei siis ollut tästä mitään tietoa. Siellä asunnossa oli tämä isäntä ottanut ison leipäveitsen ja koittanut rynniä se kädessä pihalle tappamaan mua. Onneksi kuitenkin tämä joka oli jo kerran puuttunut tappeluun, oli saanut veitsen pois hänen kädestään. Tästä taas ei ollut mun veljellä mitään tietoa vaan se oli siinä luulossa, että isäntä tulee pihalle veitsen kanssa ja yrittää niitata minut siihen lumihankeen.

murder-clipart-133-silhouetted-hand-grip

No isäntä rynni rappukäytävästä pihalle kohti mua ja mun veli oli siinä just silloin, hän siis luuli, että isännällä on veitsi mukana ja näinpä ollen broidi otti ja heitti tämän isännän sinne lumihankeen, itseasissa sen verran pitkälle, että se lensi sinne syvälle ojan puolelle ja broidi mukana. Näin vain se, kun se tako sitä nyrkillä päähän sillä kädellä, että unohtui tappamiset sillä sekunnilla.

Eipä siinä, hyppäsin auton kyytiin ja siinä vaiheessa itsekin hiffasin, että verta muuten tulee kädestä aika vitusti. Auto lähti, kyydissä kuskin lisäksi minä, mun velipoika ja yksi yhteinen kaveri. Olin siellä takapenkillä ja kuskilla oli ihan ymmärrettävästi kiire, joten vauhtia autossa oli ihan kiitettävästi. No sitten erään suoran aikana taajama-alueella, aika lähellä kotia, olin kuulemma koittanut hypätä auton kyydistä, mutta kaveri takapenkillä oli saanut mua pideltyä sen verran, että vain kenkä oli lähtenyt jalasta. Isän luokse himaan päästyäni olin jatkanut sekoilua siinä pihamaalla, ilmeisesti itsetuhoisia ajatuksia pää täynnä ja broidi heittikin minut kenttään ja takoi parikolme kertaa turpaan. Sitten näin, että poliisi oli tulossa siihen, niin äkkiä ylös ja sisälle. Ei hotsittanut joutua putkaan. Joku oli soittanut kytät jo silloin, kun oli se paha mylly. Poliisi oli sinne saapunut ja kysyneet missä minä olen. Ja saman tien huomanneet, että tuostapa on tainnut mennä, kun oli verilätäköitä mennyt niinkuin tip-tip-tip jonossa tien varteen ja siihen loppuneet.

Kotiin vetäytyminen - Pikkusisko ja -veli järkyttyi

Sisälle menosta en oikeastaan muista mitään, mutta voi vittu mikä herätys oli aamulla. Herään puolen päivän aikoihin, aukaisen silmäni ja en ollut uskoa silmiäni. Näen vain käteni joka oli kauttaaltaan aivan musta. Ja aivan järjetön haava kämmenselässä (n. 3cm ja syvä).J%C3%A4ljet%20k%C3%A4dess%C3%A4%20vuoden                Nuo siitä jäi ikuiseksi muistoksi. Vasemmassa kuvassa näkyy kämmenselän arpeutunut haava ja oikeassa kuvassa kuinka nimetön sormi on normiasennossaan koukussa (Jännevamma jolle ei tehdä mitään, ainakaan vielä pitkään pitkään aikaan).

Äkkiä selvisi, että sehän oli kuivunutta verta. Mietin, että mitä vittua eilen on tapahtunut, kun täysin filmi poikki. Isä oli tässä vaiheessa kuullut, kun heräilen ja tuli yläkertaan. Näki minut ja sanoi "voi vittu minkä näköinen naama. Nyt äkkiä suihkuun." Olin "häh" ja menin vessaan katsomaan peilistä. Puoli naamaa aivan musta kuivuneen veren takia. Sitten siinä kelasin, että mun kaksi nuoremmaista sisarusta on alakerrassa, nuorin veli oli silloin jotain 14-15 ja pikkusisko ehkä just ja just 11v niin, että milläs niille selitän ja nehän säikähtää, kun minut näkevät. Ei siinä auttanut kuin mennä alakertaan ja koittaa mennä "näkymättömästi" suihkuun. No se ei onnistunut. Pikkusisarukset näkivät täysin minkä näköinen olin, menin jostain syystä keittiöön istumaan ja puhaltelemaan. No äkkiä siitä sitten kyllä sinne suihkuun kimposin ja suurin osa verestä lähti pois. Isä kertoi koko aamun pesseen verijälkiä ulko-oven edestä, ulko-ovesta, alakerran lattista ja portaista kaiteineen. Oli kuulemma ollut yltäpäältä veressä koko asunto. Ja pihamaa. Että oli sitä verta tosiaan aika hemmetisti tullut. Joten on se näky ollut itse kellekin, eikä vähiten pikkuveljen ja -siskon silmissä. Huomasin silloin alakertaan mennessä kuinka molemmat katsoivat minua ja heidän ilme oli pelokas ja epätietoinen. Isä kertoi löytäneensä mun kengän autotieltä. Eipä siinä, hieman nolo ja häpeä valtasi mielen. Ja se kenkä oli minun, mutta eteisestä löytynyt toinen kenkä ei edes ollut minun. Siinä olin sitten vissiin edellisiltana kenkiä laittaessa laittanut jonkun bileissä olleen toisen henkilön vähän saman näköisen kengän jalkaani.

Mikään ei ole enää entisellään

Me kyllä tämän tappelukaverin kanssa sovittiin asia, mutta ei meidän välit enää koskaan ollut entisensä. Tultiin kyllä toimeen, mutta entinen hyvät ja läheiset välit oli tipotiessään. Ja asia on edelleen tänäkin päivänä sama. Silloin muistan tälle kaverille sanoneeni, että nyt loppuu mun kohdalta viinan juonti, kun kohta kuolee joku ja eihän tässä muutenkaan ole enää mitään järkeä, kun hyvät ystävät tuolleen tappelee. Tämä "en-juo-enää-koskaan-viinaa" lupaus piti jonku 2,5 vuotta, kunnes kerran vielä piti tiukkaa ostaa (Joulukuu 2007 - Jokereiden peli ja gangsta rap bileet... Tiksin putkassa oli vielä tilaa [Aikaisempi blogikirjoitukseni]). Tuon jälkeen en ole ostanut yhden ainoata kirkasta viinapulloa. Eli voisi sanoa, että viimeisen 10 vuoden aikana en ole kuin kerran viinaa ostanut ja sekin ilta meni päin vittua, joten parempi elää ilman viinaa.

Mitä tästä opimme? Jos ihmisellä on taipumus aggressiiviseen käyttäytymiseen kirkkaan viinan takia, kannattaa myöntää itselle tosiasiat "se ei sovi minulle" ja juoda kaljaa/lonkeroa/siideriä jos kännit haluaa. Ihan yhtä pöhnään siitäkin menee, mutta jää se turha aggressio pois, tai näin ainakin itsellä on asiat. Harva muutenkin riehuu pelkästä kaljasta, yleensä on kirkkaita ainakin jonkin verran vedetty ennenkuin se sekoilu alkaa. Olen aina sanonut, että kirkas viina on pirin ohella itse paholaisen keksintöjä, jotka ei vain ihmiselle sovi. Juokaa kaljaa jos jotain pitää juoda, tiukka viina sopii vain harvalle ihmiselle, tosin itse en edes tunne yhtään ihmistä jolle se kävisi.

En kadu mitään, mutta toisinaan voisin tämän(kin) illan vaihtaa vaikka leffaillaksi. Tosin tässäkin tapauksessa oli opetus ja jopa jotain opinkin, sikäli siis ihan ok vaikka väkivalta on aina perseestä. Mutta ihminen kasvaa, joka päivä. Virheistä pitää ottaa opikseen ja muuttaa omaa käyttäytymismalliaan jos ongelmia tulee liikaa. Moni ei valitettavasti ota opikseen millään ja yleensä lopputulemana on kohtuu huono tulos. Vankila/hautausmaa on liian monen päätepysäkki ja moni väkivaltarikos tapahtuu nimenomaan, kun on alkoholia veressä. Harva kuitenkaan kykenee tekemään mitään pahoja juttuja selvin päin. Aina siinä viina ja/tai huumeet on kuviossa mukana.

Palautetta otetaan mielellään vastaan ja jos on kysyttävää, niin täällä/facebookissa voi huoletta kysyä ihan mitä vain :)