Tarkka päivä taisi olla 28.12.2007. Sinä päivänä vanhan ajan kaveri muutti mun luokse, tultiin Nurmeksesta junalla Vantaalle joulujuhlien jälkeen. Itse olin aikoinaan tosi pahasti tapellut hyvän ystävän kanssa, johtuen lähinnä siitä, että pullo viinaa oli pohjilla ja kun mulle ei kirkas viina käy niin... Niin, tästä viisastuneena en ollut koskenut tiukkaan viinaan moneen vuoteen. No tämä kyseinen päivä, joulukuun 28:s teki poikkeuksen, valitettavasti.

Jokerit - Tappara ja pohjiksi salmaripullo

Salmaripullo.jpghighlight_jokereidensaavutuksia.jpg

Virhe. Jotenkin saatiin silloin salakuljetettua viinapullot peliin. No silloin se turvatarkastus Hartwall Areenalla ei ollut tämän päivän veroista. Ja mitkäs on muistikuvat illan pelistä? Niitä eiolee. No kaksi erää muistan jotenkin, kolmannesta ei enää mitään käryä. Ilmeisesti Jokerit oli voittanut kyseisen pelin, itsehän en muista mitään. Mutta kaippa meillä on ollut ihan hauskaa... Sieltä selvittiin eteenpäin siinä ysin paikkeilla illalla. Taisi matka jatkua asunnon kautta kohti Helsinkiä ja niitä kuuluisia kirkkaita valoja.

Gangsta rap bileet - Kun homma lähtee täysin laukalle

gangstas.jpg

Ensimmäinen muistikuva on mannerheimintieltä. Oksennan kaiken salmarin pihalle, siihen keskelle katua, luonnollisesti. Pää muuten selvisi siinä hieman. Sitten päästäänkin jo bileiden etuovelle jossa tuo turvatarkastus oli aika, noh, mittava. Siinä käytiin mm pipot läpi, ettei vaan olisi aseita ja sen sellaisia piilotettuna. Joku jätkä tulee vastaan naama veressä, niin taisi kelailla siinä, että nämä bileet on vissiin hitusen rankemmat.

Tarkoitus oli samalla nähdä kahta nettitutttua joita en ollut koskaan ennen tavannut. Kyseiset ihmiset oli tuttuja jo kuopatulta alleyezonpac.com foorumilta ja heitä siinä näinkin. Itse asiassa kyseisen foorumin ylläpitäjän kanssa vietin aikaa baaritiskillä pitkän tovin. Se mitä muistan kyseisistä juhlista noin muuten, niin on muuten aika vähissä. Siellä sisällä tuli vingutettua korttia ihan törkeen paljon. Viinaa, bissee, lonkeroa, ihan mitä vain ja saldo illasta oli ujot 250€.. Niin, gangsta rap bileet. Ketäs siellä esiintyi? Ei pienintäkään tietoa, ei edes tänä päivänäkään. Mulle ei koskaan selvinnyt, ketä ne Yhdysvalloista tulleet räppärit oli. Olihan siellä ollut suomalaisia rap-artisteja lämppäreinä, tai näin oletan, mutta kun ei muista niin ei muista. Silloin muuten poltin pilveä, hassista tuli sätkästä vedettyä kaikkien viinahuurujen lomassa. Olin tuolloin ollut irti huumeista ensimmäistä kertaa, itse asiassa 2v ja jokunen kuukausi päälle. Oli muuten morkkis tuosta silloin jälkeen päin, "miksi vitussa piti mennä polttamaan savuja" jne. Harmitti ihan vitusti tuo pieni retkahdus. Niin jokainen voi kuvitella jos illan anti on ollut 0,5L salmaripullo + 250€ edestä viinaa baarissa + pilveä, niin miten vitun naamat sitä oli ollut. Hohhoijakaa. No kaippa sitä silloin 25-vuotiaana jaksoi painaa hieman eri tahtiin, kuin esim. nyt. Oltiin kuulemma perseilty siellä baarissa, oikeastaan jatkuvasti. Röökiä poltettu sisällä vaikkei olisi saanut, juomat lennelleet milloin minnekin jne. Ihme, ettei pihalle lennetty. Taisi se gangsta rap nousta viinan ohella hieman liikaa päähän.

Kotiinpaluu - Juoksutaksi ja tiksin putka

Meitähän oli minun lisäksi kaksi muuta siinä samassa seurueessa. Kun oltiin taksi saatu alle ja nokka kohti Haksia, oltiin saatu tämän joka mun luokse muutti, kanssa kuningasidea. Vedetäänpä juoksutaksit. Ja kyllä, sitä suunniteltiin humalaisen pehmeällä ja hiljaisella äänellä siinä taksin takapenkillä. Ja kun kumpikin meistä suunnittelijoista istui ikkunapaikalla, yksi kaveri siis siinä meidän välissä vailla mitään tietoa mitä me suunniteltiin, niin eihän se voi mennä muuta kuin päin persettä. Eipä varmaan se taksikuski ollu kuullut meidän suunnitelmista mitään? Jep jep joo. No, omasta mielestä erittäin taktisella vedolla mentiikin Hakunilan ostarille, oma asunto kun oli siitä noin 500m päässä. Ja kun auto pysähtyi siihen lähelle automaattia, me kaverin kanssa ammuttiin ovista pihalle ja karkuun. Tässä vaiheessa kuski lähti perään ja sai minut yllärillä kiinni, melkeinpä heti. Entäs se kolmas kaveri? No se oli jäänyt autoon istumaan ja katsonut takaikkunasta, kun olin paininut taksikuskin kanssa. Tässä vaiheessa tämäkin kaveri oli havahtunut tilanteeseen, noussut rauhallisesti autosta ja pinkaissut karkuun. 2/3 selvisi pakoon ja minä jäin päätä pidemmän kanssa painimaan siihen. Huvittavin osuus tulee seuraavaksi...

poliisiauto%20poliisi%20talvi%20h%C3%A4l

Multa lensi silmälasit siinä rytäkässä. Huusin sille kuskille, että "ne maksaa 400€, sä maksat ne mulle!" Se kysyin "onko ne niin kalliit?" ja tässä vaiheessa sitten huudan sille, että "kyllä, mä soitan kytät sulle!", johon kuski "mä soitin jo ne sulle" ja minä "NO HYVÄ!!!" ja menin sen autoon istumaan kuskin paikalle "ettei se karkaa minnekään ennen poliiseja". Ei vittu miten pihalla sitä on ollut. No poliisit tulee ja aika äkkiä se oli niillekin selvinnyt, että minun ainoa oikea osoite on tiksin pikku yksiö. Jälkeen päin katsottuani tilitietoja, olinhan minä maksanut sen taksimatkan (muistaakseni reilut 30€). Että koko juttu tuli taas ihan tyhjästä tienattua.

Seuraavana päivänä ne päästi minut pois. Muistaakseni illalla viiden pintoja. Kun kamojani pakkasin siinä, niin välähti mieleen tarkistaa, että "olinhan minä nyt Pasilassa". "Ei kun olet Tikkurilassa" sanoi poliisisetä. Olin jostain syystä luullut, että minut oli kuskattu Pasilaan, no onneksi kysyin missä olen. Tosin eipä se hirveästi helpottanut sitä kotiinpaluuta. Tiksi oli itselle täysin tuntematon vielä silloin, olinhan asunut Vantaalla siinä vaiheessa vajaat 6kk. Räntää satoi oikeasti ja kirjaimellisesti vaakatasossa, hirveä darra ja tunnin seikkailujen jälkeen lopulta löysin bussipysäkille mistä pääsi Hakunilaan.

____________________________________________________________________________________________________

Koko ilta maksoi sellaiset 300€ ellei enemmänkin. Muistaakseni uskalsin katsoa tilitietoja vasta muutaman päivän päästä. Mitä opin tästä? No ainuttakaan viinapulloa en ole sen jälkeen itselle ostanut. Kun ei suju niin ei suju sen kanssa. Kyllähän teräviä on tullut tuonkin jälkeen se muutama maksimissaan otettua silloin kun baarissa on ollut, mutta siihenpä on jäänyt ja pääkin pysyy silloin vielä mukana.